Nieuwsbrief ontvangen?

Shape White
Shape Blue

Maatwerk voor iedereen

Wij willen dat ons onderwijs past bij jouw wensen en mogelijkheden. Op het Houtkamp College bieden we daarom maatwerk, voor elke leerling, in elke leerroute.

• Je mag zelf kiezen hoe je je maatwerktijduren inzet. Wil je je in een vak verbeteren of juist verdiepen? Of je kennis verbreden? Jij bepaalt het. Je coach en ouders helpen je natuurlijk bij het maken van keuzes voor de invulling van jouw maatwerktijd.
  • In de lessen is er ook ruimte voor maatwerk. Je kunt kiezen uit verschillende opdrachten waarmee je je leerdoelen kunt behalen. En je krijgt ruimte voor je eigen aanpak van opdrachten. Kun je al vooruit werken, of heb je juist wat meer tijd nodig? Wij bieden je de mogelijkheid om te versnellen of om even pas op de plaats te maken.
  • Bij ieder vak of leergebied krijg jij je eigen leerdoelenkaart. Daarop hou je bij welke leerdoelen je al hebt behaald. En waar je nog aan moet werken. Zo wordt jouw persoonlijke ontwikkeling zichtbaar. Haal je je leerdoelen voor een vak of leergebied heel gemakkelijk? Bespreek dan met je coach of je de leerdoelen van een hoger niveau (havo of vwo) kunt halen.

Maatwerktijd

Per week heb je zes uur maatwerktijd. De helft van deze maatwerkuren is bedoeld als maatwerk-keuzetijd. De andere helft wordt besteed aan het coachen van jou. Die tijd noemen we maatwerk-coachtijd.

De maatwerk-keuzetijd kun je gebruiken om je leerdoelen te halen in vakken die je moeilijk vindt. Of om beter te worden in vakken waarin je al heel goed bent. Ben je een topsporter, muzikant, model? Of heb je een geweldig idee? Dan zet je je maatwerk-keuzetijd in voor je bijzondere talent of idee.

Tijdens maatwerk-coachtijd bespreek je met je coach hoe het gaat op school. Jullie kijken naar jouw leerdoelen en overleggen welke keuzes je kunt maken voor de keuzetijd. Natuurlijk denken ook jouw ouders en vakdocenten hierover mee. Ben je een toptalent? Dan zorgen we ervoor dat je lesrooster zo goed mogelijk aansluit bij je carrière-activiteiten. Heb je schoolopdrachten moeten missen door bijvoorbeeld trainingen of wedstrijden, dan kun je met je coach bespreken om de maatwerk-keuzetijd in te zetten voor het inhalen van deze opdrachten.

Tenslotte, maatwerk-keuzetijd wordt ook gebruikt voor het ondersteunen van jou als je bijvoorbeeld last hebt van dyslexie of faalangst. Of als je hulp kunt gebruiken bij het plannen en organiseren van je schoolwerk. Dat doen we dus onder schooltijd. Wel zo prettig toch?

Check hoe toptalent Tess haar maatwerktijd inzet

Wat kies jij in Maatwerktijd?

Zit jij op het vwo en kun jij wat meer uitdaging aan? Wil je begrijpen hoe fout tóch goed kan zijn? Heb je altijd al een duurzame tuin willen aanleggen? Kies dan voor vwo+. Dan bereid je je vanaf de brugklas goed voor op de universiteit.

Wil jij beter worden in Engels of Duits? Haal dan bij ons internationaal erkende certificaten, zoals Anglia Engels of Goethe Deutsch. Dit kan als je op de mavo, havo of het vwo zit.

Of wil je koken, programmeren, schaken, dansen, 3D-tekenen, een boek schrijven? Hoe tof zou het zijn als jij je eigen idee kunt uitvoeren in de Maatwerktijd? Bespreek je plannen met je coach. Wij denken graag met je mee.

Meer over ons onderwijs