Open Dag 2024

Bekijk hier de aftermovie!

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Header ons onderwijs

Vooruitwerklab

Hoor jij wel eens dat je meer kunt dat je laat zien? Verveel jij je wel eens op school? Of vind je het soms lastig om te beginnen aan iets, terwijl je het eigenlijk best kunt? Dan ben jij misschien wel de perfecte leerling voor het Vooruitwerklab; verrijkingsuren voor mavo-, havo- en vwo-leerlingen uit klas 1 en 2.

 

Doordenken 

In het Vooruitwerklab bieden wij maatwerk aan leerlingen die om verrijking vragen. Je leert inzicht te krijgen in jouw manier van denken en leren. Je zet verschillende manieren van leren in; analytisch denken, creatief denken en praktisch denken. Zo bedenk je bijvoorbeeld een model voor een boot, die zoveel mogelijk knikkers drijvend kan houden. Of je maakt met je groepje een emmer van ducttape die aan een kabelbaan over een ‘ravijn’ moet kunnen, met 2 kilo zand er in. 

Hoe?

De lesuren in het Vooruitwerklab vinden wekelijks plaats tijdens de ‘gewone’ lesuren volgens het rooster. Kies je voor dit lab, dan vervang je dus twee lessen uit je rooster door de het Vooruitwerklab. De lessen worden gegeven door eigen docenten én gastdocenten.