Zó verloopt een dag op het Houtkamp

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Persoonlijke leerroute

Onze school

Onze maatwerkschool

Ondernemend

Het Houtkamp College is een ondernemende school voor leerlingen met ideeën en initiatieven. Wij organiseren projecten met de wereld om ons heen. Je gaat aan de slag met echte én eigen opdrachten van binnen en buiten school. Wat je op school leert, pas je gelijk in de praktijk toe. Zo leer je samenwerken en ontdekken wat dat kan opleveren.

Maatwerk

Wij willen dat ons onderwijs past bij jouw wensen en mogelijkheden. Op het Houtkamp College kun je daarom voor een groot deel je eigen leerroute bepalen. Je kunt tijdens speciale uren – die we maatwerktijd noemen -  kiezen voor extra begeleiding of juist voor verdieping in een bepaald onderwerp. Ook kun je in deze uren ondersteuning krijgen van een docent of coach. Ben je een toptalent? Dan is er ruimte om school en carrière te combineren. Ga je naar het vwo en zoek je extra verdieping? Ook die vind je op het Houtkamp College. 

Jou goed voorbereiden op je toekomst: dat is onze missie. We vinden het belangrijk dat jij kansen krijgt en benut. Daarom dagen we je uit om je talenten te ontwikkelen en je grenzen te verleggen.

Scan onze vingerafdruk

Persoonlijke coach

Op het Houtkamp College sta je er nooit alleen voor. Net als op de basisschool is er iemand die je helpt: jouw persoonlijke coach! Hij of zij helpt je te ontdekken wat je graag wilt bereiken en hoe je dat kunt doen. Waar wil jij graag beter in worden? 

Maak kennis met de coaches

Mentor als coach

Wat wil jij leren? 

Als je iets doet wat je leuk vindt, raak je vanzelf gemotiveerd. Je werkt dan ook meestal nét iets harder dan anders. Klinkt logisch toch? Daarom mag je bij ons doen waar je goed in bent! 

Tijd voor jou

Voor de vakken die jij graag volgt, krijg je elke dag tijd. Deze tijd noemen we maatwerktijd. Je kunt zelf bepalen wat je nodig hebt: extra uitleg, persoonlijke coaching of nóg meer leren over een vak of onderwerp. Jij bepaalt! 

Meer over maatwerk voor jou