Meld je aan

voor onze nieuwsbrief

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Onze school

Onze school

Wij zijn ondernemend

Het Houtkamp College is een ondernemende school voor leerlingen met ideeën en initiatieven. Wij organiseren projecten met de wereld om ons heen. Je gaat aan de slag met echte én eigen opdrachten van binnen en buiten school. Wat je op school leert, pas je gelijk toe in de praktijk. Zo leer je met elkaar samen te werken en ontdek je wat dat kan opleveren.

Wij leveren maatwerk

Wij willen ons onderwijs laten aansluiten bij jouw mogelijkheden en wensen. Daarom kun je op het Houtkamp College voor een groot deel je eigen leerroute bepalen. Tijdens speciale uren –maatwerktijd - kun je kiezen voor extra begeleiding of juist voor verdieping in een bepaald vak. Ook kun je ondersteuning krijgen van een docent of coach. Ben je een toptalent? Dan is er ruimte om school en carrière te combineren. Zoek je extra verdieping? Kies dan voor het Vooruitwerklab.

Wij werken samen

Op het Houtkamp College vinden we samenwerken met elkaar belangrijk. Docenten van verschillende vakken werken met elkaar samen in leergebieden. Zo leer je de samenhang tussen vakken ontdekken. Ook leerlingen werken met elkaar samen.  Door bijvoorbeeld aan groepsopdrachten te werken. Maar leerlingen werken ook samen met docenten en mensen uit het bedrijfsleven. Door samen te werken bereik je veel meer dan in je eentje.

Jou goed voorbereiden op je toekomst: dat is onze missie. We vinden het belangrijk dat jij kansen krijgt en benut. Daarom dagen we je uit om je talenten te ontwikkelen en je grenzen te verleggen.

Scan onze vingerafdruk

Persoonlijke coach

Op het Houtkamp College sta je er niet alleen voor. Net als op de basisschool is er iemand die je helpt: jouw persoonlijke coach! Hij of zij helpt je te ontdekken wat je graag wilt bereiken en hoe je dat kunt doen. Waar wil jij graag beter in worden? 

Maak kennis met de coaches

Mentor als coach

Wat wil jij leren? 

Als je iets doet wat je leuk vindt, raak je vanzelf gemotiveerd. Je werkt dan meestal ook nét iets harder dan anders. Klinkt logisch toch? Daarom mag je bij ons doen waar je goed in bent! 

Tijd voor jou

Voor de vakken die jij graag volgt, krijg je tijd. Deze tijd noemen we Maatwerktijd. Je kunt dan zelf bepalen wat je nodig hebt: extra uitleg, persoonlijke coaching of juist uitdaging. Kies je voor programmeren, Spaans, een extra uurtje wiskunde of een training 'plannen en organiseren'? Bij ons op school maak je zelf de keuze.

Meer over maatwerk voor jou