Meld je aan

voor onze nieuwsbrief

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Onderwijsorganisatie

Schoolleiding

Wil je weten wie er in de schoolleiding zitten en waarom zij graag op het Houtkamp College werken? Ontmoet Louise, Nicole en Bart!

Louise

Louise Beernink
Rector

Denk, praat en beslis mee

Als kind had ik vast en zeker graag op een school als het Houtkamp College gezeten. Dan had ik kunnen werken aan echte opdrachten van bedrijven uit de buurt. En had ik tijdens maatwerktijd gekozen voor extra lessen in mijn lievelingsvak. Dat was voor mij Nederlands. Die taal heb ik na mijn middelbare schooltijd ook bestudeerd aan de universiteit van Nijmegen.

Als rector van het Houtkamp College ben ik er trots op dat we op onze school rekening houden met verschillen tussen leerlingen. Iedere leerling heeft immers andere talenten, een eigen werktempo en een voorkeursaanpak. Als je een vak ingewikkeld vindt, is dat soms lastig, maar geen probleem. De docenten op school helpen je verder op weg.

Als mens vind ik het belangrijk dat ieders stem wordt gehoord. Ook jouw ideeën doen er toe. Daarom denken, praten en beslissen leerlingen mee op het Houtkamp College. Bijvoorbeeld over de lessen die je krijgt tijdens maatwerktijd, over snacks die je op school kunt kopen of over de schoolregels. Jouw mening telt. 

Ik vind het ontzettend leuk om te werken op het Houtkamp College. Hopelijk ontmoet ik er jou!

Nicole van Andel
Afdelingsleider brugperiode

Met plezier naar school gaan

Mijn naam is Nicole van Andel en ik ben één van de afdelingsleiders. Mijn functie geeft mij ontzettend veel energie. Energie, omdat ik bezig mag zijn met het maken van onderwijs en jouw ontwikkeling als mens. Maar ook, omdat ik kan bijdragen aan een omgeving waarin jij optimaal kunt leren.

Natuurlijk ben je op school om een diploma te behalen. Maar ik vind het zeker zo belangrijk dat je het er naar je zin hebt en jij je op school kunt ontwikkelen als mens in relatie tot de wereld om je heen en ontdekt wie jij in die wereld wil zijn. Dat jij je eigen keuzes kunt en durft te maken en dat je, met alles wat je geleerd hebt, klaar bent voor de toekomst.

Daar zet ik me graag voor in!

Bart Ebben
Afdelingsleider brugperiode

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Mijn naam is Bart Ebben. Ik ben afdelingsleider van de derde klassen op het Houtkamp College. Voor mij staat plezier in het onderwijs hoog in het vaandel. Samen met alle collega’s zijn we er erop uit om een school neer te zetten waar iedere leerling met veel plezier naar binnen en aan het eind van de dag weer naar buiten gaat.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedere leerling zichzelf ontwikkelt op persoonlijk vlak, in kennis en vaardigheden. Dit doen we door een rijk onderwijsaanbod te verzorgen waarin ruimte is voor ieders persoonlijke leerbehoeftes en talenten.

Ik hoop daarmee dat je straks als oud-Houtkampleerling met warme gevoelens kunt terugkijken op een fijne, waardevolle, leerzame middelbareschooltijd. Dat is mijn streven en daar maken we iedere dag werk van.