Nieuwsbrief ontvangen?
Meld je hier aan

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
img_header_onze_organisatie.jpg

Schoolleiding

Wil je weten wie er in de schoolleiding zitten en waarom zij graag op het Houtkamp College werken? Ontmoet Louise, Jeroen en Nicole dan maar eens! 

Louise Beernink


Louise Beernink

Rector

Denk, praat en beslis mee

Als kind had ik vast en zeker graag op een school als het Houtkamp College gezeten. Dan had ik kunnen werken aan echte opdrachten van bedrijven uit de buurt van Dinxperlo. En ik had tijdens maatwerktijd gekozen voor extra lessen in mijn lievelingsvak. Dat was voor mij Nederlands. Die taal heb ik na mijn middelbare schooltijd ook bestudeerd aan de universiteit van Nijmegen.

Als rector van het Houtkamp College ben ik er trots op dat we op onze school rekening houden met verschillen tussen leerlingen. Iedere leerling heeft immers andere talenten en een eigen werktempo. Als je een vak ingewikkeld vindt, is dat soms lastig, maar geen probleem. De docenten helpen je verder op weg.

Als mens vind ik het belangrijk dat ieders stem wordt gehoord. Ook jouw ideeën doen er toe. Daarom denken, praten en beslissen leerlingen mee op het Houtkamp College. Bijvoorbeeld over de lessen die je krijgt tijdens maatwerktijd, over snacks die je op school kunt kopen of over de schoolregels. Jouw mening telt. 

Ik vind het ontzettend leuk om te werken op het Houtkamp College en ik verheug me op de start in augustus 2020. Hopelijk ben jij er dan bij!

Jeroen Sanders


Jeroen Sanders

Kwartiermaker

Met elkaar werken we samen

Als kwartiermaker houd ik me bezig met het organiseren van de nieuwe school. Erg leuk, want ik houd van nieuwe dingen doen en ga graag uitdagingen aan. Ik ben erg blij dat ik deze functie mag uitvoeren.

Op het Houtkamp College leer je om je eigen keuzes te maken. Net zoals ik dat gedaan heb in mijn loopbaan. Zo ben ik sinds vier jaar conrector op het Rietveld Lyceum, maar daarvoor was ik scheidsrechter in het Betaald Voetbal. Een geweldige ervaring! 

Ik vind het heel belangrijk dat leerlingen zich prettig en veilig voelen op onze school. De docenten helpen je bij het leren, onderwijsondersteuners doen dat ook. Pedagogische conciërges ondersteunen je bijvoorbeeld bij het leren buiten de klas. En ICT-medewerkers geven uitleg in de klas hoe je kunt omgaan met je eigen laptop. Samen helpen we je verder!

Nicole van Andel


Nicole van Andel

Afdelingsleider brugklas

Met plezier naar school gaan

Mijn naam is Nicole van Andel en ik ben jouw afdelingsleider. Mijn functie geeft mij ontzettend veel energie. Energie, omdat ik bezig mag zijn met het maken van onderwijs. Maar ook, omdat ik kan bijdragen aan een omgeving waarin jij optimaal kunt leren.

Een andere vorm van energie krijg ik tijdens het edelsmeden. Het smelten van goud en zilver, het bewerken van de materialen en het maken van een creatief ontwerp, geven me veel voldoening.

Eigenlijk ben ik door toeval in het onderwijs terecht gekomen. Vroeger werkte ik namelijk in het internationale bedrijfsleven, in de snelle wereld van kleding en textiel. Maar toen ik 13 jaar geleden, op verzoek van een vriend, een paar uur per week Duits ging geven, was ik verkocht. Mijn onderwijshart heeft zich vanaf dat moment ontwikkeld. De openheid van leerlingen en het deel mogen uitmaken van hun ontwikkeling, vind ik echt bijzonder. 

Natuurlijk ben je op school om een diploma te behalen. Maar ik vind het zeker zo belangrijk dat je het naar je zin hebt op school. Dat jij je eigen keuzes kunt en durft te maken en dat je, met alles wat je geleerd hebt, klaar bent voor de toekomst. Daar zet ik me graag voor in!