Open Dag 2024

Bekijk hier de aftermovie!

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Header ons onderwijs

Technasium

Zonder dat jij je er altijd bewust van bent, spelen bèta-wetenschap en technologie een grote rol in ons leven. Of het nu gaat om een energiezuinige auto of het beschermen van Nederland tegen water. Technologie en wetenschap vind je overal om je heen. Op het Technasium ontdek je of je het interessant vindt je hiermee bezig te houden. 

Bekijk het filmpje van Milan om te horen waar hij op het Technasium mee bezig is: 

In de brugklas havo/vwo en vwo krijg je het vak Onderzoeken & Ontwerpen. Samen met klasgenoten ga je aan de slag met echte opdrachten uit het bedrijfsleven. Je werkt samen met experts van bedrijven, hogescholen en universiteiten.

Technasium voor havo/vwo:
wat houdt het  in?  

Wil je meer weten over het Technasium? Kijk hier.

Ken jij iemand die opdrachtgever wil worden voor het Technasium?

Wil iemand in jouw omgeving opdrachtgever worden? Heel fijn. Voor meer informatie bekijk het filmpje. Voor aanmelden klik hier.

Samen onderzoeken, ontwerpen
en presenteren

Je leert binnen het vak Onderzoeken & Ontwerpen om samen te werken en goed te plannen. Je opdrachtgever heeft immers niet eindeloos de tijd. Om tot een goed eindresultaat te komen, is ieders bijdrage gewenst. Goed samenwerken lastig? Op het Technasium word je hier steeds beter in. 

Op het Technasium ontwikkel je allerlei vaardigheden die je later in je studie, beroep of in de maatschappij nodig hebt.