Meld je aan

voor onze nieuwsbrief

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Header ons onderwijs

Ons onderwijs

Een goede school levert je meer op dan een diploma. Tijdens je tijd op het Houtkamp College ontwikkel je vaardigheden waarvan jij je hele leven profijt zult hebben. Op school én daarna. Je krijgt bij ons vrijheid én verantwoordelijkheid. We maken je nieuwsgierig, dagen je uit om te onderzoeken, zelfstandig en kritisch te zijn én je eigen talenten te gebruiken. Wij helpen je om jouw eigen weg te vinden.  

Mavo, havo en vwo zitten bij ons onder één dak. Welke leerroute je ook volgt, je krijgt altijd maatwerktijd en een persoonlijke coach. En je werkt aan de hand van leerdoelen.

Je krijgt op de havo en het vwo het Technasiumprogramma aangeboden en op de mavo het Bèta Challenge-programma. Daarnaast is er het Vooruitwerklab voor extra leergierige leerlingen, Anglia voor versterkt Engels en het Toptalentenprogramma. Dit aanbod is voor mavo-, havo- en vwo-leerlingen.

Persoonlijk leren

Je bepaalt je eigen leerroute binnen Maatwerktijd. Kies je voor verbetering, verbreding of verdieping van je leerdoelen?

Samenwerkend leren

Niet ieder uur een ander vak, maar twee of drie lesuren in een leergebied. Zodat je rustig aan de slag kunt op het leerplein!

Ondernemend leren

Jij mag initiatieven nemen en keuzes maken. We halen de buitenwereld de school in én andersom!

Blended learning

Als leerling op het Houtkamp College leer je op een eigen laptop. Dat is handig, omdat veel lesmateriaal digitaal is. Je werkt in the cloud en online. En soms uit boeken. Daarnaast krijg je les in groepen en natuurlijk legt je docent je ook van alles uit. Bij elkaar noemen we dat blended learning. Een mix van verschillende manieren om te leren. 

Wil je weten aan welke eisen jouw laptop moet voldoen of welk aanbod het Houtkamp College jou doet om een laptop met korting aan te schaffen? klik hier!

   

Geen les hetzelfde 

Wil je weten hoe lessen er op het Houtkamp College uitzien? 

Lees meer