Zó verloopt een dag op het Houtkamp

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Technasium.jpg (2)

Ons onderwijs

Een goede school levert je meer op dan een diploma. Tijdens je tijd op het Houtkamp College ontwikkel je vaardigheden waarvan jij je hele leven profijt zult hebben. Op school én daarna. Je krijgt bij ons vrijheid én verantwoordelijkheid. We maken je nieuwsgierig, dagen je uit om te onderzoeken, zelfstandig en kritisch te zijn én je eigen talenten te gebruiken. Wij helpen je om jouw eigen weg te vinden.  

Maar je bent niet alleen op de wereld. Daarom ga je op het Houtkamp College ook veel samenwerken. Want je leert ook van anderen. Dat samenwerken doe je in toffe projecten die gaan over de echte wereld! 

Het Houtkamp College heeft mavo, havo en vwo onder één dak. Wij bieden Technasium en Bèta Challenge, een Toptalentenprogramma, Anglia voor versterkt Engels en vwo+-uren voor leergierige vwo-ers. 

Onze school is een interconfessionele school. Bij ons is iedereen welkom! Welke levensvisie, overtuiging of achtergrond je ook hebt. Bij ons kun je jezelf zijn.  Wij vinden dat we kunnen leren van elkaars verschillen.

Projectonderwijs

Het Houtkamp College biedt projectonderwijs. Wat dat precies inhoudt?

Leergebieden

Docenten van verschillende vakken werken samen in leergebieden.

Maatwerk voor jou

Maatwerktijd betekent dat je tijd krijgt voor lessen die jij wilt volgen.

Werken op de laptop

Blended learning

Als leerling op het Houtkamp College leer je op een eigen laptop. Dat is handig, omdat veel lesmateriaal digitaal is. Je werkt in the cloud en online, maar ook uit boeken. Daarnaast krijg je les in groepen en natuurlijk legt je docent je ook van alles uit. Bij elkaar noemen we dat blended learning. Een mix van verschillende manieren om te leren. 

Wil je weten aan welke eisen jouw laptop moet voldoen of welk aanbod het Houtkamp College jou doet om een laptop met korting aan te schaffen? klik hier!

Geen les hetzelfde 

Wil je weten hoe lessen er op het Houtkamp College uitzien? 

Lees meer

Topperweek