Webinar bovenbouw

Kijk hier terug!

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Naar de brugklas

Een dag
op het Houtkamp College

Het onderwijs op onze school ziet er anders uit dan dat op traditionele middelbare scholen. Bij ons krijg je maatwerktijd, werk je samen met echte bedrijven en krijg je les in leergebieden.

Hoe het er bij ons op school precies aan toegaat? Wij geven jou graag een indruk van een normale schooldag. Scrol maar eens naar beneden om de beschrijving van een lesdag te lezen. En bekijk hoe een weekrooster eruit zou kunnen zien.

08.30 uur: Coachuur

Om 8.30 uur begint je schooldag. Je hebt afgesproken met je coach om even te bespreken hoe het gaat. Na jou komt ook een andere leerling het lokaal in voor een individueel gesprek. Om 8.45 uur komen nog vijf leerlingen binnen. Vanaf dat moment druppelt de klas vol. Jij en je klasgenoten gaan in alle rust aan de slag. De één leert voor een opdracht van Nederlands, de ander werkt aan Engels en twee zijn bezig met wiskunde. Om 9.00 uur bespreekt de coach samen met jou en de klas de dag. Hij kijkt of er vragen zijn of dat iedereen verder kan.

09.15 uur: Technasium

De dag gaat om 9.15 uur verder met een les O&O; Onderzoeken en Ontwerpen. Van de plaatselijke vogelvereniging hebben jullie de vraag gekregen waar zij het best een uilenkast kunnen plaatsen. Vanochtend onderzoek je met je werkgroep waar een kerkuil het liefst broedt. Jullie willen ontdekken waar je een uilenkast het best kunt plaatsen. Van je docent biologie krijg je eerst les over de broedwijze van uilen. Daarna overleg je met je groepje hoe je de opdracht gaat uitvoeren. Als dat helder is, nemen jullie een kwartiertje pauze. Na de break maken jullie een planning en verdelen jullie de taken. Je docent Ontwerpen & Onderzoeken is erbij om je bij vragen op weg te helpen. Over negen weken presenteren jullie het eindresultaat. 

12.30 - 13.00 uur: grote pauze

13:00 uur: Wiskunde

Wiskunde. Het fijne aan wiskunde op het Houtkamp is dat je op je eigen niveau aan je opdrachten kunt werken. Dus vandaag maak jij de opgaven van deze week af en bekijk je nog eens een uitlegvideo. Extra instructie van de docent heb je voor dit onderwerp niet nodig. 

13.45 uur: Maatwerktijd Keuze

Om 13.45 uur heb je een lesuur maatwerktijd. Jij hebt je ingeschreven voor ondersteuning bij Engels, omdat je dit een lastig vak vindt. Klasgenoten van jou hebben andere vakken gekozen. Zo volgt je beste vriend nu een uur Anglia Engels.

14.30 uur: je schooldag zit erop!

Een voorbeeldrooster

Rooster