Online
open dag!

30 januari 2021

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Header groep 8.jpg

Een dag
op het Houtkamp College

Het Houtkamp College is een nieuwe school. Er zijn nog geen leerlingen die jou kunnen vertellen hoe een dag op het Houtkamp College eruit ziet. Maar jij wilt natuurlijk wel graag een idee hebben hoe het er op onze school aan toegaat.

Een schooldag op het Houtkamp College ziet er anders uit dan een dag op de basisschool. Hieronder geven wij jou een indruk hoe een normale dag verloopt en hoe je rooster eruit kan zien.

Wil je nog meer weten over een dag op het Houtkamp College?

Download hier de folder: een dag op het Houtkamp College

08.30 uur: maatwerktijd voor coaching

Om 8.30 uur begint je schooldag. Je hebt afgesproken met je coach om even te bespreken hoe het gaat. Na jou komt ook een andere leerling het lokaal in voor een individueel gesprek. Om 8.45 uur komen nog vijf leerlingen binnen. Vanaf dat moment druppelt de klas vol. Jij en je klasgenoten gaan in alle rust aan de slag. De één leert voor een toets Nederlands, de ander werkt aan Engels en twee zijn bezig met wiskunde. Om 9.00 uur bespreekt de coach samen met jou en de klas de dag. Hij kijkt of er vragen zijn of dat iedereen verder kan.

09.15 uur: aan de slag binnen het leergebied Exact

De dag gaat om 9.15 uur verder met een les binnen het leergebied Exact. Van de plaatselijke vogelvereniging hebben jullie de vraag gekregen waar zij het best een uilenkast kunnen plaatsen. Vanochtend onderzoek je met je werkgroep waar een kerkuil het liefst broedt. Jullie willen ontdekken waar je een uilenkast het best kunt plaatsen. Van je docent biologie krijg je eerst les over de broedwijze van uilen. Daarna overleg je met je groepje hoe je de opdracht gaat uitvoeren. Als dat helder is, nemen jullie een kwartiertje pauze. Na de break maken jullie een planning en verdelen jullie de taken. Je docent Ontwerpen & Onderzoeken is erbij om je bij vragen op weg te helpen. Over negen weken presenteren jullie het eindresultaat. 

11.45 - 12.15 uur: pauze

12.15 uur: vakles sport 

Bewegen is goed voor je. Daarom ben je 's middags lekker sportief bezig in de gymzaal. Dit keer gaan jullie basketballen en sluiten jullie af met oefeningen op de trampoline. 

13.45 uur: maatwerktijd

Na anderhalf uur sporten start je om 13.45 uur met drie kwartier maatwerktijd. Jij hebt je ingeschreven voor ondersteuning bij wiskunde, omdat je dit een lastig vak vindt. Klasgenoten van jou hebben andere vakken gekozen. Zo volgt je beste vriend nu een uur versterkt Engels.

14.30 uur: je schooldag zit erop

Rooster