Nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Naar de brugklas

Een dag
op het Houtkamp College

Het Houtkamp College bestaat sinds 1 augustus 2020. Nog maar kort dus. Dit schooljaar zijn de eerste brugklasleerlingen op onze school gestart. 

Het onderwijs ziet er anders uit dan dat op traditionele middelbare scholen. Bij ons krijg je maatwerktijd, werk je samen met echte bedrijven en krijg je les in leergebieden.

Hoe het er bij ons op school precies aan toegaat? Wij geven jou graag een indruk van een normale schooldag. Scrol maar eens naar beneden om de beschrijving van een lesdag te lezen. En bekijk hoe een weekrooster eruit zou kunnen zien.

Als je nog meer wilt weten over een dag op het Houtkamp College, bekijk dan de folder of kijk de video.

Folder 'Een dag op het Houtkamp College'

08.30 uur: Maatwerktijd Coach

Om 8.30 uur begint je schooldag. Je hebt afgesproken met je coach om even te bespreken hoe het gaat. Na jou komt ook een andere leerling het lokaal in voor een individueel gesprek. Om 8.45 uur komen nog vijf leerlingen binnen. Vanaf dat moment druppelt de klas vol. Jij en je klasgenoten gaan in alle rust aan de slag. De één leert voor een toets Nederlands, de ander werkt aan Engels en twee zijn bezig met wiskunde. Om 9.00 uur bespreekt de coach samen met jou en de klas de dag. Hij kijkt of er vragen zijn of dat iedereen verder kan.

09.15 uur: leergebied Exact

De dag gaat om 9.15 uur verder met een les binnen het leergebied Exact. Van de plaatselijke vogelvereniging hebben jullie de vraag gekregen waar zij het best een uilenkast kunnen plaatsen. Vanochtend onderzoek je met je werkgroep waar een kerkuil het liefst broedt. Jullie willen ontdekken waar je een uilenkast het best kunt plaatsen. Van je docent biologie krijg je eerst les over de broedwijze van uilen. Daarna overleg je met je groepje hoe je de opdracht gaat uitvoeren. Als dat helder is, nemen jullie een kwartiertje pauze. Na de break maken jullie een planning en verdelen jullie de taken. Je docent Ontwerpen & Onderzoeken is erbij om je bij vragen op weg te helpen. Over negen weken presenteren jullie het eindresultaat. 

11.45 - 12.15 uur: grote pauze

12.15 uur: Sport 

Bewegen is goed voor je. Daarom ben je 's middags lekker sportief bezig in de gymzaal. Dit keer gaan jullie basketballen en sluiten jullie af met oefeningen op de trampoline. 

13.45 uur: Maatwerktijd Keuze

Na anderhalf uur sporten start je om 13.45 uur met een lesuur maatwerktijd. Jij hebt je ingeschreven voor ondersteuning bij wiskunde, omdat je dit een lastig vak vindt. Klasgenoten van jou hebben andere vakken gekozen. Zo volgt je beste vriend nu een uur Anglia Engels.

14.30 uur: je schooldag zit erop!

Een voorbeeldrooster

Rooster