Open Dag 2024

Bekijk hier de aftermovie!

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Naar de brugklas

Een dag
op het Houtkamp College

Het onderwijs op onze school ziet er anders uit dan dat op traditionele middelbare scholen. Bij ons krijg je les in leergebieden, volg je keuze-uren en werk je samen met echte bedrijven in en om de school. 

Hoe het er bij ons op school precies aan toegaat? Wij geven jou graag een indruk van een normale schooldag. Scrol maar eens naar beneden om de beschrijving van een lesdag te lezen. En bekijk hoe een weekrooster eruit zou kunnen zien.

08.30 uur: Coachuur

Om 8.30 uur begint je schooldag. Je hebt afgesproken met je coach om even te bespreken hoe het gaat. Na jou komt ook een andere leerling het lokaal in voor een individueel gesprek. Om 8.45 uur komen nog vijf leerlingen binnen. Vanaf dat moment druppelt de klas vol. Jij en je klasgenoten gaan in alle rust aan de slag. De één leert voor een opdracht van Nederlands, de ander werkt aan Engels en twee zijn bezig met wiskunde. Om 9.00 uur bespreekt de coach samen met jou en de klas de dag. Hij kijkt of er vragen zijn of dat iedereen verder kan.

09.15 uur: Technasium

De dag gaat om 9.15 uur verder met een les O&O; Onderzoeken en Ontwerpen. Van de plaatselijke vogelvereniging hebben jullie de vraag gekregen waar zij het best een uilenkast kunnen plaatsen. Vanochtend onderzoek je met je werkgroep waar een kerkuil het liefst broedt. Jullie willen ontdekken waar je een uilenkast het best kunt plaatsen. Van je docent biologie krijg je eerst les over de broedwijze van uilen. Daarna overleg je met je groepje hoe je de opdracht gaat uitvoeren. Als dat helder is, nemen jullie een kwartiertje pauze. Na de break maken jullie een planning en verdelen jullie de taken. Je docent Ontwerpen & Onderzoeken is erbij om je bij vragen op weg te helpen. Over negen weken presenteren jullie het eindresultaat. 

11.45 - 12.15 uur: grote pauze

12:15 uur: Wiskunde

Wiskunde. Het fijne aan wiskunde op het Houtkamp is dat je op je eigen niveau aan je opdrachten kunt werken. Dus vandaag maak jij de opgaven van deze week af en bekijk je nog eens een uitlegvideo. Extra instructie van de docent heb je voor dit onderwerp niet nodig. 

13:00 uur: Duits (Communicatie)

Duits. Voor het vak Duits gaan jullie in groepjes een presentatie over een Duitse stad voorbereiden. De presentatie mogen jullie helemaal op jullie eigen manier maken! Er zijn ook een aantal punten, die jullie in de presentatie moeten verwerken. Door de taken goed te verdelen, komen jullie tot een mooi resultaat. 

13.45 uur: Keuze-uur

Om 13.45 uur heb je een keuze-uur. Jij hebt je ingeschreven voor ondersteuning bij Engels, omdat je dit een lastig vak vindt. Klasgenoten van jou hebben andere vakken gekozen. Zo volgt je beste vriend nu een uur Cambridge Engels.

14.30 uur: je schooldag zit erop!

Een voorbeeldrooster

Rooster

Studiecentrum

Op het hoofdgebouw hebben we ruimte voor jou om te leren en huiswerk te maken, ook na schooltijd, onder begeleiding van een onderwijsassistent. In dit studiecentrum kun je ook een boek halen bij de mediatheek, kun je begeleiding krijgen van de trajectcoördinator of de topsportcoördinator.

Het studiecentrum omvat:

  • huiswerkbegeleiding ná schooltijd (kosteloos)
  • stilteplekken om te werken in bijv. een tussenuur
  • time-out plek om even op adem te komen
  • topsportbegeleiding
  • mediatheek