Online
open dag!

30 januari 2021

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Onze school

Maatwerk voor jou

Wij willen dat ons onderwijs past bij jouw wensen en mogelijkheden. Op het Houtkamp College kun je daarom voor een groot deel je eigen route bepalen. Binnen deze route krijg je speciale uren, die we  maatwerktijd noemen. Dat is tijd voor jou! 

Het onderwijs op het Houtkamp College past ook bij de wensen en mogelijkheden van toptalenten. Bekijk het filmpje van Thomas maar eens.

Maatwerktijd 

Maatwerktijd heb je twee keer per dag: 's ochtends en 's middags. Deze tijd kun je gebruiken om beter te worden in vakken die je moeilijk vindt of om nóg beter te worden in vakken waar je al heel goed in bent. Ben je een topsporter, muzikant, model, heb je een ander talent of een geweldig idee ? Ook daarvoor is maatwerktijd. 

Maatwerktijd betekent ook coachtijd. Je bespreekt dan samen met je coach hoe het op school gaat. Je kijkt samen naar jouw leerroute en overlegt welke vakken je gaat volgen. Natuurlijk denken jouw ouders en vakdocenten ook mee. Bij het profiel toptalenten zorgen we voor aanpassing van het lesrooster, zodat dit aansluit op je carrière-activiteiten en kun je maatwerktijd besteden om lessen in te halen. 

Maatwerktijd is ook bedoeld om jou extra te ondersteunen, bijvoorbeeld als je last hebt van dyslexie of faalangst. Dat doen we dus onder schooltijd. Wel zo prettig toch? 

Check hoe toptalent Thomas zijn maatwerktijd inzet

Leerling Houtkamp College

Wat wordt jouw maatwerktijd?

Zit jij op het vwo en kun jij wat meer uitdaging aan? Wil je begrijpen hoe fout tóch goed kan zijn? Heb je altijd al een duurzame tuin willen aanleggen? Dan kies je voor vwo+. Dat bereidt je tegelijk voor op de universiteit. 

Wil jij je verdiepen in Engelse of Duitse taal? Haal dan bij ons internationaal erkende certificaten, zoals Anglia Engels of Goethe Deutsch. Of heb je zelf een goed idee? Daar kun je ook mee aan de slag. 

Meer over ons onderwijs