Online
open dag!

30 januari 2021

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Header ons onderwijs

Projectonderwijs

Op het Houtkamp College werk je regelmatig aan projecten. Deze projecten horen bij een leergebied. Bijvoorbeeld: binnen het leergebied Communicatie schrijf je een postertekst voor de wachtkamer van een huisartsenpraktijk. Je schrijft de tekst in het Engels, Duits en Frans. 

In projecten werk je met elkaar samen. Dat vinden wij belangrijk. Door samenwerking leer je van elkaar. En samen bereik je vaak meer dan alleen. Alle projecten worden verdeeld over het schooljaar. Zo werk je nooit aan meer dan één project tegelijk. 

Onze projecten zijn verbonden met de echte wereld. Leren doe je niet alleen op school. Je mag er bij ons op uitgaan om de wereld te verkennen. Dát is ondernemend leren! 

Technasium en Bèta Challenge

Bij het leergebied Exact werk je aan projecten van het Technasium of Bèta Challenge. Van een echte opdrachtgever krijg je dan een opdracht. Jij gaat samen met groepsgenoten proberen het praktijkprobleem op te lossen. 

Lees meer over Technasium

Lees meer over Bèta Challenge

Leerling Houtkamp College

Projectonderwijs en de bovenbouw

Het werken aan projecten kan je helpen bij het maken van studiekeuzes in de bovenbouw. Stel, je vindt de projecten van het Technasium heel erg leuk. Dan kies je in de vierde klas havo of vwo voor het profiel Natuur en Techniek. Als je in de brugklas het liefst werkt aan projecten bij het leergebied Communicatie of Kunst, Cultuur en Media, dan past het profiel Cultuur & Maatschappij wellicht bij jou.