Meld je aan

voor onze nieuwsbrief

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Header ons onderwijs

Anglia Engels en Goethe Duits

Wil jij echt heel goed worden in Engels of Duits? Dat kan op het Houtkamp! Tijdens maatwerktijd kun je namelijk kiezen voor extra lessen Engels of Duits. 

Anglia

Wil je heel goed worden in Engels? Kies dan vanaf de brugklas voor extra lessen Engels. Haal het internationaal erkende certificaat Anglia. Goed Engels spreken is heel handig. Bijvoorbeeld als je online met anderen praat of gamet. Of als je naar het buitenland gaat. En als je gaat studeren. Heel veel lessen op de universiteit zijn in het Engels. De extra lessen Engels volg je tijdens maatwerktijd.

Versterkt Engels

Goethe

Spreek je al een beetje Duits? Je bent vast eens in Duitsland geweest. Als je zo dicht bij Duitsland woont, is Duits spreken handig. Op onze school leer je vanaf de brugklas Duits. Wil je heel goed worden in deze taal? Kies vanaf de tweede klas voor extra lessen Duits. Die lessen krijg je tijdens maatwerktijd. Haal het internationaal erkende certificaat Goethe Deutsch.

Versterkt Duits

Wat is het verschil tussen Anglia en TTO?

Anglia is een doorgaande lijn verdiepend Engels die leerlingen tot en met hun examenjaar kunnen volgen. Bij Anglia worden tussentijds examens afgenomen en worden certificaten gehaald waarop staat welk niveau je hebt gehaald op ERK-gebied (Europese Referentie Kader). Deze certificaten zijn internationaal bruikbaar. 
 
Bij TTO worden de zaakvakken aangeboden in het Engels (dus wiskunde in het Engels of geschiedenis in het Engels). Wij kiezen er als school voor om onze leergebieden en vakken in het Nederlands aan te bieden, maar verdiepend Engels aan te bieden in onze Maatwerktijd voor die leerlingen die dat willen.

Maatwerktijd

Ruimte voor jouw idee

Heb je zelf een goed idee waar je maatwerktijd aan zou willen besteden? Dat kan! 

Meer weten over maatwerk?