Open Dag 2024

Schrijf je hier in!

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Header nieuw 1.png
Header 2 nieuw.png
Header 3 nieuw.png
Header 4 nieuw.png

Topsportvriendelijke school!

06-10-2020

Het Houtkamp College is erkend als topsportvriendelijke school. Op dinsdag 6 oktober heeft een officiële overhandiging plaatsgevonden van een speciaal daarvoor door Topsport Gelderland uitgegeven bordje.

Aansluitend aan de overhandiging was direct een aftrap voor de scholieren. De eerstejaars toptalenten kregen een mentale workshop onder leiding van Marjoleine Kapitany.

Sportmanager Geeke Barmentloo heeft namens Topsport Gelderland het bordje uitgereikt. “Wij vinden het heel belangrijk dat het Houtkamp College als nieuwe school in de regio de ruimte biedt aan sporttalenten”, vertelt zij. “Topsport Gelderland streeft ernaar dat sporttalenten zich in hun eigen omgeving kunnen ontwikkelen. Daar is het onderwijs natuurlijk een heel belangrijk onderdeel bij. Het Houtkamp College zorgt ervoor dat sporttalenten de combinatie tussen sport en onderwijs zo goed mogelijk kunnen maken. Ze bieden maatwerk en daarmee voldoen ze aan de criteria die Topsport Gelderland stelt aan tosportvriendelijke scholen.”

Ook het Houtkamp College is enthousiast over de nieuwe samenwerking. Afdelingsleider Nicole van Andel, “Een belangrijke pijler binnen ons onderwijs is persoonlijk leren; we vinden het belangrijk dat leerlingen hun eigen leerroute kunnen kiezen die aansluit bij hun talenten, mogelijkheden en interesses. Dit doen we tijdens de lessen én tijdens de maatwerkuren. Als je toptalent bent, dan heb je juist ruimte nodig om je eigen leerroute uit te kunnen stippelen en deze aan te laten sluiten bij de soms wisselende intensiteit van trainings- en wedstrijdschema’s. De wijze waarop ons onderwijs is ingericht voorziet in deze ruimte. We gunnen onze toptalenten dat ze zich op deze manier op hun sport kunnen blijven focussen”

            

Topsportvriendelijke school!

Ga terug