Open dag

25 januari
10:00 tot 15:00 uur

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Naar de brugklas

Geen les hetzelfde 

De dagen op het Houtkamp College zijn gevarieerd. Leergebieden wisselen elkaar af en je werkt en leert op verschillende manieren. Soms individueel, in je eigen klas of in een grotere groep. Om daarmee bezig te kunnen zijn, heb je tijd nodig. Die tijd is er. 

Afwisseling

In onze lokalen en leergebiedruimtes kun je verschillende activiteiten uitvoeren. Er zijn meestal meerdere leraren aanwezig om je te helpen of instructie te geven. Bij het leergebied Communicatie zijn dat bijvoorbeeld je docenten Engels, Duits en Frans. Instructiemomenten en zelfstandig werken wisselen elkaar af. 

De lessen binnen een leergebied bestaan uit twee of drie blokken van ieder drie kwartier. Voor sport en bewegen staat anderhalf uur op je rooster. En de lessen Nederlands en wiskunde duren drie kwartier.

Je zit tijdens de lessen van een leergebied met drie klassen in één ruimte met verschillende werkplekken. De lessen Nederlands en wiskunde volg je in een vaklokaal en de lessen Sport & Bewegen worden gegeven in de gymzaal, maar ook in het bos of op het sportveld.