Meld je aan

voor onze nieuwsbrief

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Naar de brugklas

Geen les hetzelfde 

De dagen op het Houtkamp College zijn gevarieerd. Je werkt in leergebieden en in vakken. Je krijgt les van verschillende docenten. Zij geven instructie aan de hele klas of aan kleine groepjes. En ga je aan de slag met opdrachten? Dan doe je dat met de hele klas, alleen of in een groepje. 

En dat is anders dan je misschien gewend bent. En niet alleen voor jou! De vader van Tim legt op de schoolbank bij Janoek uit hoe zijn zoon het heeft bij ons op school en geeft aanstaande brugklasouders een aantal belangrijke adviezen. Bekijk hier de video.

Afwisseling

In onze lokalen en leergebiedruimtes kun je verschillende activiteiten uitvoeren. Bijvoorbeeld een les volgen, onderzoek doen, een presentatie geven of een opdracht uitwerken.

Een aantal leraren van een leergebied is aanwezig om je te helpen of instructie te geven. Bij het leergebied Communicatie zijn dat bijvoorbeeld je docenten Engels, Duits en Frans. Instructiemomenten en zelfstandig werken wisselen elkaar af. 

De lessen binnen een leergebied bestaan uit twee of drie blokken van ieder drie kwartier. Voor sport en bewegen staat anderhalf uur op je rooster. En de lessen Nederlands en wiskunde duren drie kwartier.

Als je les krijgt in een leergebied, dan zit je in een leergebiedruimte. Zo’n ruimte bestaat uit een aantal lokalen die vlak bij elkaar liggen. Eén van die lokalen is extra groot: het leerplein. Op dit leerplein heb je de ruimte om fijn met een groepje leerlingen samen te werken of juist een rustig plekje op te zoeken waar je zelfstandig kunt werken. Op het leerplein is altijd één van de docenten van het leergebied aanwezig om je te helpen. In de lokalen krijg je van je docent instructie.

De lessen Nederlands en wiskunde volg je in een vaklokaal en de lessen Sport & Bewegen worden gegeven in de gymzaal, maar ook in het bos of op het sportveld.