Online
open dag!

30 januari 2021

'Houtkamp College:
daar mag ik kiezen'

Shape Red Line
Shape Lines
Shape White
Shape Blue
Header groep 8.jpg

Geen les hetzelfde 

De dagen op het Houtkamp College zijn gevarieerd. Leergebieden wisselen elkaar af en je werkt en leert op verschillende manieren. Soms individueel, in je eigen klas of in een grotere groep. Om daarmee bezig te kunnen zijn, heb je tijd nodig. Die tijd is er. 

Afwisseling

In onze lokalen en leergebiedruimtes kun je verschillende activiteiten uitvoeren. Er zijn meestal meerdere leraren aanwezig om je te helpen of instructie te geven. Bij het leergebied Communicatie zijn dat bijvoorbeeld je docenten Engels, Duits en Frans. Instructiemomenten en zelfstandig werken wisselen elkaar af. 

De lessen binnen een leergebied bestaan uit twee of drie blokken van ieder drie kwartier. Voor sport en bewegen staat anderhalf uur op je rooster. En de lessen Nederlands en wiskunde duren drie kwartier.

Als je les krijgt in een leergebied, dan zit je in een leergebiedruimte. Zo’n ruimte bestaat uit een aantal lokalen die vlak bij elkaar liggen. In het ene lokaal krijg je van je docent instructie; in het andere lokaal kun je met een groepje samenwerken en in een derde lokaal kun je zelfstandig werken. Alle docenten van het leergebied zijn in zo’n leergebiedruimte aanwezig. Zij helpen jou bij je opdrachten. De lessen Nederlands en wiskunde volg je in een vaklokaal en de lessen Sport & Bewegen worden gegeven in de gymzaal, maar ook in het bos of op het sportveld.